google.com, pub-6654831360117413, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
Välkommen på gitarrkurs i Portugal 26/5-29/5 -2023
portugal.jpg

Kursen vänder sig till både barn och vuxna, oavsett nivå!

ANMÄL DIG HÄR, NU!


Kursen var en succé 2019, 2020, 2021 och 2022 var enligt deltagarna själva "En fantastisk och oförglömlig kurs, svår att toppa" samt "det bästa jag gjort för mig själv"

Nu upprepar vi samma kurs under kristihimmelfärdshelgen 2024, i ett om möjligt, ännu mer förfinat upplägg. Vi hyr ett stort hus i Tavira åt Er och fyller dagarna med gitarristiska aktiviteter. Du väljer själv ur programmet vad du vill delta i, allt eller vissa utvalda lektioner. 

 

Kursdagarna erbjuder deltagarna en unik och exklusiv möjlighet att verkligen ägna sig intensivt åt gitarren i en härlig mijlö, i valbart, individuellt tempo, du är själv med på så mycket du själv orkar/vill, tillsammans med likasinnade trevliga gitarrvänner. Vi träffas alla på Arlanda och åker till Faro flygplats där en buss hämtar oss och tar oss till kurshuset.

 

Varje morgon börjar vi med den uppskattade gemensamma uppvärmningen som följs av:

 

- "Technique-class"
Dvs en gemensam och ordentlig teknikuppvärmning med din gitarr i den härliga morgonsolen ute vid poolen eller i någon av salarna med utsikt över Tavira. 

- Därefter följer grupplektioner i olika former bl.a stor gitarrorkester och mindre små ensembler, tex duos/trios.
Du kan delta i den stora gitarrorkestern där alla är med och/eller i mindre duos/trios/kvartetter etc. 

- Vidare erbjuds "gemensamma lektioner" som tränar bl.a "nervositet och fokus"  Ett omtyckt och uppskattat koncept som vi använder vid SGA, Östermalm sedan 2007.

- Enskilda lektioner erbjuds givetvis under kursdagarna.
Övriga inslag under kursdagarna kan vara bl.a i form av att vår gitarrbyggare som finns på plats, visar hur man bygger en klassisk gitarr i husets gitarrbyggarverkstad m.m. Varje eftermiddag avslutas alltid med uppspel/konsert i både enklare form och/eller i publik form innan vi brukar ha en gemensam middag på kvällen nere vid någon av Taviras restauranger för den som vill. ”Open stage” och den omtyckta "after guitar" finns möjlig på terassen, varje kväll. Kursen kan avslutas med en gemensam konsert i byn Tavira!

Du kommer givetvis få noter på den musik vi gemensamt kommer arbeta med under kursdagarna i orkestern/ensemblen, skickat hem till dig i god tid via post eller e-mail.

Gitarr kan lånas på plats för den som så önskar (OBS: anmäl det i förväg)

Nivå:

Glada amatörer och uppåt! Du bör kunna noter, men är inget krav.
Ålder: Vuxna och pensionärer. Även ungdomar är välkomna 

 

OBS:

Barn/ungdomar måste resa med/under målsmans sällskap och ansvar. Kurshuset ligger på en kulle med fin utsikt, och det är lite små svårt att ta sig ner till stan om man har svårt att gå, men det finns såklart taxi.

Restauranger och affärer/shopping finns i byn.
 

PRIS: 5900kr, inkl moms


BOENDE OCH FLYG:

Boendet och flyg bekostas själv.

Det finns möjlighet att hyra rum i kurshuset

Pris: 3000kr, inkl moms för hela perioden (ons-mån, mycket begränsat antal platser) 

Det finns annars ett väldigt stort utbud av billiga hotell, vandrarhem, pensionat, hus eller lägenheter som ligger precis intill huset. Det är givetvis bättre priser ju tidigare DU bokar detta.


Här är en länk via HOMEAWAY, dit du enkelt kan söka och boka ditt boende:

KLICKA HÄR!


INFORMATION OM VAR DU BOR NÄRMAST VÅRT KURSHUS:
Den BLÅ inringade delen är området runt och kring "kurshuset" med max 3 min promenad från huset, så det är ett litet område som i stort sett består av en boförening med flertal lägenheter och villor, i olika storlekar. Dvs mycket nära vårt kurshus.
Adressen till vårt KURSHUS är: 

Rua Aurelia de Sousa 37, Tavira

ensemble.JPG
port1.png

Så här ser det ut med Googlemap satelitbild.
Den röda inringade delen är vårt kurshus. Den andra gula ringen är boföreningen som dessutom har en delad pool/gräsmatta i mitten. Dvs väldigt kort promenad till vårat hus.

port2.png

Önskar du bli hämtad vid flygplasen och samåka direkt till kurshuset?
Anmäl detta till oss i god tid via mail så kan vi ordnar vi med transfer/buss som hämtar vid flygplatsen. Om vi är tillräckligt många som kommer med samma flyg så är detta ett billigt och trevligt alternativ. Kostnaden delas sedan med fördel av oss alla som önskar resa och dela transfer/buss. Annars så är det väldigt enkelt att ta en taxi från flygplatsen som tar 20-30min. Se karta nedan

port3.png
portugall
portugal
hus2
IMG_1673
portugal4
IMG_1667
IMG_6268
IMG_1670
hus4
sgaport
hus3
port4
ensemble
hus1
bottom of page